Današnje društvo KUD “Kamen” Sirač počelo je s radom 2002. godine. U društvu sudjeluju članovi raznih dobnih skupinama koji su uključeni u tri sekcije:

– folklorna,
– tamburaška,
– dramska.

Sve sekcije su uključene u očuvanje izvornih običaja, pjesama i plesova našeg kraja. Isto tako, njegujemo slavonske pjesme, te pjesme i plesove Bilogore.

Redovito nastupamo i pratimo sva važna događanja u našem Siraču i okolici (promocije knjiga, sajmove, koncerte, obljetnice, polnoćke…), a posebno izdvajamo najveću manifestaciju ‘Dani šljiva i rakija u Siraču’ kada nam u goste dolaze i razna folklorna društva i KUD-ovi iz raznih krajeva Lijepe naše i inozemstva. Članice malog vokalnog sastava nastupaju na raznim smotrama folklora, a nijedna fešta u Siraču ne može proći bez nastupa tamburaša KUD-a. U Daruvaru tradicionalno nastupamo svake godine na Vinodaru, Martinju i Vincekovu te na Danima piva, a sudjelujemo i na raznim sajmovima i važnijim događanjima u Daruvaru i okolici.

Gostovali smo do sada na raznim manifestacijama, festivalima i smotrama folklora diljem Hrvatske i u inozemstvu (Njemačka, Kanada, Austrija, Makedonija, Mađarska, Slovačka, Poljska, Grčka, Češka, Italija). Na našim stranicama nalaze se fotografije s gotovo svih nastupa te nekoliko video sadržaja s istih.